A WPC (wood plastic composite) teraszburkolatok egyre népszerűbbek Magyarországon is. Ez a burkolat fából és műanyagból készül, az összetevőket nagy nyomáson és magas hőmérsékleten alakítják teraszburkolattá. Milyen előnyökkel jár, ha WPC burkolatot használunk?

Könnyű lerakni

WPC teraszburkolat4

A WPC burkolatokat műanyag szerkezeten, alumínium klipszekkel kell rögzíteni, a színben hozzáillő WPC lécekkel szegélyezve. Választható a rejtett és a látható rögzítési rendszer is.

Biztonságos

A3 2 pieghe retro

Mivel a WPC burkolatok felülete bordázott, ezért nem csúszik, biztonságosan lehet használni teraszon, kertben vagy medence körüli burkolatként.

Színtartó

WPC teraszburkolat2

A sötétbarna WPC nagyon hálás szín kültéri burkolat, ez a legkedveltebb színű WPC teraszburkolat a Fadepo Fatelep kínálatában is . A tűző nap magas UV sugárzása is nehezebben szívja ki színét, így tartósabbnak mondható, mint világosabb színű társai.

Könnyű tisztítani

WPC teraszburkolat1

A WPC műanyag ránézésre nem különbözik a valódi fától, évekig tartja a minőségét, bár ápolásra, olajozásra itt is számítanunk kell. Tisztításához szappanos vizet érdemes használni, óvni kell azonban a hőtől (pl. grillsütő) és az olajos, zsíros foltokat lehetőség szerint azonnal el kell távolítani. Figyelni kell arra, hogy ereszcsatorna közvetlenül ne vezessen a WPC burkolatra.

A WPC burkolatokhoz fontos, a megfelelő alap építése és a lerakásnál figyelni kell, hogy ne csatlakozzanak túl szorosan a lapok, mert különben a víz tágulást okoz, és nem tud jól szellőzni a padló.

WPC teraszburkolat5

További segítséget a WPC padló lerakásáról a Fadepo Fatelep oldalán kérhet.

Megosztás