Utolsó alkalom a teraszburkolat felújítására

Az ősz ebben az évben viszonylag kegyes időjárással érkezett, így még nincs késő a teraszburkolat cseréjére. Főleg, ha találunk akciós terméket, amely nemcsak szép, hanem remek ár-érték arányából fakadóan azonnal munkára is késztet minket.

 

 

Szibéria vörösfenyő teraszburkolat

Ha burkolatot szeretne vásárolni, ide kattintva találja meg termékeinket.

A szibériai vörösfenyő teraszburkolat csúszásmentesített felülete biztonságos és esztétikus megoldás kisebb és nagyobb teraszokra egyaránt. Ez a fenyőtípus sűrű szálszerkezetével jóval keményebb, mint az Európában honos fajok, ezért épületekhez, teraszokhoz kitűnő választás. Oroszországban például találtak olyan épületeket, amelyek ebből a fenyőből készültek, korukat 800 évesnél régebbire becsülik. Ráadásul ez a fa természetes tulajdonságaiból adódóan lassabban is korhad. Ennek oka a rendkívül lassú növekedéséből ered, hiszen a hideg éghajlatnak köszönhetően olyan lassú a fejlődése, hogy egy centiméteren akár 30 évgyűrű is megszámolható. [wikipedia]

Hol használható ez a különösen ellennálló anyag? A teraszburkolat mellett kiváló horgászstégekhez, kerti medencék külső burkolásához, kerti utak, hidak járófelületéhez, kerítés építéséhez is használható.

Ugyan nem kényes, de célszerű a burkolat ápolására is energiát fordítani. Ápolás nélkül idővel beszürkül az anyag, ezért használjunk faápoló olajat. Lakkozni nem érdemes, hiszen napsugárzás hatására a lakkréteg felrepedezik.

Javaslatunk: amíg az időjárás engedi és az akciónk is tart, cserélje le teraszburkolatát!

Megosztás