A kellemes idő beköszöntével egyre többen kezdenek tetőjavításba, esetleg tetőcserébe. Az ácsok és tetőfedő mesterek már az elmúlt ősszel elkezdték betáblázni a munkálatokat, így a stabilan esőmentes időben megindul a munka a háztetőkön. A tetőcserép és zsindely is széles választékban található meg a piacon, a megrendelő igényei és lehetőségei határozzák meg, mi kerül a tetőre.

zsindely

A tetőcserép ugyan nagyon szép, hosszú életű, azonban nehéz. Egy ház felcserepezése hatalmas terhet ró a tetőszerkezetre. Különleges tetőformák esetében rengeteg munkával lehet esztétikusan kialakítani a formákat.

Ezzel szemben az IKO bitumenes tetőzsindely remekül, könnyedén alakítható, bármely formájú és dőlésszögű tetőt be lehet fedni vele. Változatos színeivel, mintázatával hasonlíthat egy hagyományos cserepes tetőhöz, de egyedi, divatos megoldásokra is alkalmas. Sokkal olcsóbb és könnyebb a hagyományos pala és cserép tetőfedő anyagoknál. Nagyon gyorsan lehet vele dolgozni, tartós, megvédi a házat az időjárás viszontagságaitól.

A zsindelyt 1863-ban fejlesztették tökéletesre. Napjainkban a zsindely felső része színes ásványi zúzalékból készül, amely véd a mechanikai hatások és az UV sugárzás ellen. Alsó része részben fóliakasírozású, részben kvarchomok hintésű. Hordozórétege üvegfátyol és oxidált bitumen.

Tekintse meg széles választékunkat! A zsindely alá hajópadlót vagy OSB-lapot is ajánlunk!

Kép forrása: [link]

Megosztás