Zsindely kiegészítők

1–8 termék, összesen 13 db

A zsindelyfedés egyik legnagyobb előnye az ára, így nem csoda, hogy egy nagyon sokszor alkalmazott tetőfedési megoldás. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egy minőségi és hatékony módszer, sőt! Ha a telepítésénél odafigyelünk és pontos, szakszerű munkát végzünk, hosszú ideig megbízható tetőnk lehet. A zsindely felrakása kissé bonyolultnak tűnhet: figyelnünk kell a zsindely rétegrendre és megfelelően kiválasztott kiegészítőket kell beszereznünk.

A zsindely kiegészítők alatt olyan termékeket vagy anyagokat értünk, amelyeket a zsindelyfedéshez használnak, hogy biztosítsák a tető tökéletes illeszkedését, védelmét és hatékonyságát. Kínálatunkban megtalál minden olyan kelléket, ami a zsindelytető telepítéséhez szükséges, kezdve a zsindely rétegrend legelső lépését jelentő alátétlemezektől a rögzítést biztosító horganyzott szögekig. Felhasználási útmutatót és az árukat a termékre kattintva találhatja meg.

Mire figyeljünk a zsindely felrakásánál?

  • A zsindely alá egybefüggő, sima felület (hordozófelület) kell, amit általában OSB lapokkal biztosítanak. Figyeljünk arra, hogy a munka megkezdése előtt az OSB lapok legyenek simák és szárazok, különben károsíthatják a zsindelyt.
  • A tető szellőztetési lehetőségeiről sose feledkezzünk meg! A levegő szabad áramlása fontos a nedvesség és pára okozta károk elkerülése végett! Erre több módszer is létezik: alátétlemez vagy tetőfólia használata, gerincszellőzők, pontszellőzők.
  • A zsindely alátétlemez alkalmazása egyszerű: az eresszel párhuzamosan fektetjük, majd szegecsekkel rögzítjük. Igyekezzünk az alátétlemezt a lehető legsimábban, gyűrődésektől mentesen lerakni!
  • Vannak olyan esetek, amikor érdemes gerincszellőzőt vagy pontszellőzőt használni. A gerincszellőző a szarufák közötti részbe építhető be, a pontszellőzők a tető különböző részein helyezkedhetnek el, például a tetőgerinc mentén vagy a tetőlapok között. Pontszellőzők webáruházunkban trapéz vagy íves formában is elérhetőek.
  • A zsindely kiegészítőinek jó megválasztásához, a zsindely rétegrend megállapításához figyelembe kell venni néhány tényezőt, például a klímaviszonyokat és az épület jellegét. Megfelelően kiválasztva és telepítve ezek a kiegészítők hozzájárulhatnak a tető hosszabb élettartamához és hatékonyabb védelméhez.

A zsindely felrakása részletesen leírva megtalálható erre a linkre kattintva.

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva