Zsindely kiegészítők

Zsindelyfedéskor a megfelelő kiegészítők kiválasztása és a megfelelő hosszú távra tervezett zsindely is fontos.

A zsindelyek mellé az egyes zsindely kiegészítők, a megfelelő kiegészítőkel a tető hosszú időn keresztül szép,és biztonságos lesz.

 • Zsindely Alátétlemez

  A tetődeszkázat szabálytalanságaira, egyenetlenségeire a Startbar P-t ajánljuk. Ez egy poliészter szövet erősítésű bitumenes tekercs, amely védi az ácsszerkezetet és növeli a vízhatlanságot. Ideális alap bármilyen héjaláshoz.

  Válasszon alátétlemezt és sokkal tartósabban és erősebben fogja a tető védeni a házat!

  Bruttó: Ft / m2
 • IKO Armourbase Pro zsindely alátétlemez

  Elképesztően erős szakítószilárdsággal rendelkező bitumenes alátétlemez, mely biztonságossá és nagyon ellenállóvá teszi a tetőt. Poliészter hord rétegének köszönhetően ennél az alátétlemeznél a szögkitépődés sem jelent problémát, mivel a tető hő általi dilatációs mozgását jól követi. Vízzárása kiváló. Ellenáll a következő terheléseknek is: felverődő víz, szél és esővíz nyomás, hó, kapilláris vízszivárgás. Az eltéphetetlen alátétlemez, ami maximális védelmet nyújt!

  Bruttó: 435 Ft / m2
 • IKO Armourbase Stick zsindely alátétlemez

  Magas, vagy nagyon alacsony tetőlejtési szög esetén kiválóan alkalmazható a teljes felületében öntapadó réteggel bevont Armourbase Stick alátétlemez, ami 20m2-es tekercsben kapható. Ha a zsindely nem öntapadó, akkor mindenképpen érdemes ezzel aládolgozni, így jobb tartást és az épület biztosabb, jól záródó fedését érjük el. Akkor érdemes alkalmazni, ha a tető lejtése kisebb, mint 15° vagy 90° körüli. A maximális szigetelőhatás érdekében átfedéssel illesztjük, az oldalakon 8 cm, a végeknél 15 cm javasolt.

  Bruttó: 1200 Ft / m2
 • IKO Armourvalley Vápatakaró lemezek

  Az IKO zsindelyek színével megegyező, tehát 9 különböző árnyalatban kapható vápatakaró lemez. Kiváló tetőfedő alapanyag: erős, rugalmas és szép küllemű. Nem csak a zsindelyes tetőfedés esetén hasznos, hanem olyan lapostetőkön is alkalmazható, mely szomszédos a zsindellyel borított tetővel. A nyitott vápákat vápatakaró lemez alkalmazásával célszerű kialakítani. Ez a jó tulajdonságokkal bíró, tartós nehézlemez megfelelő szigetelést és védelmet ad, ellenáll az időjárás és a nedvesség kihívásainak. Felerősítése szögeléssel történik, javasolt a 40 cm-es leütési távolság, valamint a széltől számított 2,5 cm-es távolság betartása. Az Armourvalley vápalemezek teljes értékű, hegeszthető modifikált vízszigetelő lemezek, melyekkel tartós és esztétikus lapostető, vagy alacsony lejtésű tetőszigetelést, kiválóan leget végezni.

  Bruttó: 1890 Ft / m2
 • Ridge Master gerincszellőző

  A zsindellyel fedett tetőknél gyakori reklamációs hiba, hogy nem alakítják ki időben, nem gondolnak a megfelelő szellőzésre. Pedig a tető is lélegzik, szükséges a megfelelő légmozgás lehetősége. A Ridge Master egy speciális, műanyag gerincszellőző, 1 m hosszú. Egyenletes, folyamatos szellőzést biztosít a tető számára, kiegyenlíti a hirtelen hőmérsékleti változásokat és a meleg, párás levegőt segíti eltávozni, hogy a lecsapódó kondenz folyadék ne károsíthassa a tető fa szerkezetét. A tető a gerincszellőzéssel sokáig megőrzi minőségét, lassabban öregszik el a héjalás, mivel a hősokk hatás kialakulását is meg lehet ilyen módon akadályozni. A szarufák közötti részbe építhető be, így egyenletes légáramot biztosít. Erre mindenképpen gondoljon zsindelyes tetőfedés esetén!

  Bruttó: 4300 Ft / db
 • Armourvent Multi gerincszellőző

  Ez a tekercsben kapható gerincszellőző 6 folyóméter tető szellőzését oldja meg egyben. Természetesen méretre vágható, igazítható, jól lehet vele dolgozni. A tető a gerincszellőzéssel sokáig megőrzi minőségét, lassabban öregszik el a héjalás, mivel a hősokk hatás kialakulását is meg lehet ilyen módon akadályozni. Egyenletes, folyamatos szellőzést biztosít a tető számára, kiegyenlíti a hirtelen hőmérsékleti változásokat és a meleg, párás levegőt segíti eltávozni, óvja a faszerkezetet és a héjalást. Gerincszellőzőre mindenképpen gondoljon, ha tetőfedő anyagot keres!

  Bruttó: 20490 Ft / db
 • Hófogó

  Fém hófogó, különböző színekben, hogy biztosan beleolvadjon a környezetébe. Védje az épület alatt tartózkodókat a lepotyogó hótömegtől, ne feledkezzen el hófogó beszerzéséről sem!

  Bruttó: 195 Ft / db
 • Hófogó Szinterezett Alumínium

  Ez a szinte alig észrevehető tetőalkatrész komoly kellemetlenségeket spórolhat meg az Ön számára, vagy akár baleseteket előzhet meg a téli időszakban.

  Bruttó: 285 Ft / db
 • Műanyag Pontszellőző

  Pontszellőzőink a zsindelytető „légzőszerveként” funkcionálnak. Biztosítják a levegő áramlását, emellett pedig változatos színválasztékunknak köszönhetően biztosan talál olyat, ami illik az ön házának tetejéhez.

  Bruttó: 1850 Ft / db
 • Fém Pontszellőző trapéz

  Pontszellőzőink a zsindelytető „légzőszerveként” funkcionálnak. Biztosítják a levegő áramlását, emellett pedig változatos színválasztékunknak köszönhetően biztosan talál olyat, ami illik az ön házának tetejéhez.

  Bruttó: 2490 Ft / db
 • Alumínium Pontszellőző – íves

  Pontszellőztetési megoldással bármilyen tető szellőzése megoldható, még a gerinc nélküli, különleges formájú tetőre is ideális. A pontszellőző lényege, hogy hagyják áramolni a levegőt a tetőszerkezetben anélkül, hogy a por és nedvesség, eső, hó, stb. beszivároghatna és károkat okozhatna. Az íves pontszellőző anyaga 0,6 mm vastag préselt, bordázott szinterezett alumínium lemez, erős, kiváló minőségben. Egyenletes, folyamatos szellőzést biztosít a tető számára, kiegyenlíti a hirtelen hőmérsékleti változásokat és a meleg, párás levegőt segíti eltávozni, hogy ne károsíthassa a tető faszerkezetét. A tető a gerincszellőzéssel sokáig megőrzi minőségét, lassabban öregszik el a héjalás, mivel a hősokk hatás kialakulását is meg lehet ilyen módon akadályozni. Egy íves pontszellőzőt számoljunk kb.10 tetőnégyzetméterre. Esztétikus kialakítású, így összhangban áll bármely tetőzsindely típussal és színnel.

  Bruttó: 2790 Ft / db
 • Onduline Bitumenes Zsindelyragasztó – Bitustick

  Tetőzsindelyek rögzítésére használatos bitumenes zsindelyragasztó, amelyet kinyomópisztollyal viszünk fel a kívánt célfelületre. Sokáig ellenáll az időjárásnak, biztonságossá és tartóssá teszi a tetőt, védi az épületet, hogy a zsindely biztosan helyén maradjon. Rendeljen zsindelye mellé egyben ragaszót is, így biztos lehet abban, hogy mindene meglesz, ami egy szép, erős és biztonságos tetőszerkezethez szükséges!

  Bruttó: 790 Ft / db
 • IKO Zsindelyragasztó Shingle Stick

  IKO zsindelyekhez az azonos márkájú zsindelyragasztót válasszuk, mivel ennek alapanyaga tökéletesen kompatibilis a zsindely anyagával. Más gyártók általi, a piacon megtalálható zsindelyragasztók egy része veszélyes lehet, mivel az azokban található agresszív oldószer kikezdi a zsindely bitumenjét és felhólyagosíthatja, ami idő előtti károsodást okoz. Az IKO zsindelyragasztó nemzetközi minősítéssel és bevizsgálással rendelkező anyag. Hogyan érdemes használni IKO zsindelyragasztót? A zsindely tagozatai alá vigyük fel, így szorosan fog tartani, megakadályozza a szél általi feltépődést, és a szennyeződések, por lerakódását a zsindely alatt. Ne az öntapadós csíkra tegyük, mivel ott amúgy is ragad, inkább növeljük meg ragasztással a zsindelytapadási felületét. Hol érdemes használni IKO zsindelyragasztót? Alapesetben a tető kezdősoránál, a különösen igénybe vett, vagy megerősítendő részeknél, valamint a gerincnél és a bádogos részeknél alkalmazzunk kézi zsindelyragasztást, Akkor is érdemes zsindelyragasztót használni, ha hideg időben rakjuk fel a zsindelyborítást a tetőre.

  Bruttó: 1000 Ft / db
 • Zsindelyszög

  Horganyzott zsindelyszög, a legprofibb választás tetőzsindely rögzítéséhez. Nem rozsdál, anyagában szilárd és formatartó, gazdaságos mennyiségű kiszerelés – könnyű vele dolgozni.

  Bruttó: 1050 Ft / kg