Nyír vízálló rétegelt lemez - BFU100 BB/CP

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

A nyír vízálló rétegelt lemezről

Rétegelt lemezt kint, az időjárásnak kitett helyeken is megéri használni, hiszen kaphatóak kültéri felhasználásra gyártott változatuk is. A hagyományos furnérlapok érzékenyek a nedvességre, hatása károsíthatja az anyagot és csökkentheti az élettartamát, azonban emiatt nem kell aggódnunk a vízálló rétegelt lemezek esetében.

A nyír vízálló rétegelt lemez a hagyományos nyír furnérlaphoz képest magasabb vízállósággal rendelkezik. A különbség abból adódik, hogy a gyártásakor, vagyis a lapok összeragasztásánál, a ragasztóanyagát és a felhasznált fát ellenállóbbá teszik a nedvességgel szemben. Ennek eredményeként a lemez megőrzi strukturális tulajdonságait még nedves környezetekben is.

Vízállósága miatt jó választás lehet kültéri felhasználásra, vagy beltéren olyan helyiségekben, ahol nedvesség és pára érheti. Kültéren tökéletes alapanyag lehet tetőfedéshez, kerti bútorokhoz, szabadtéri asztalokhoz és székekhez, teraszokhoz, platókhoz, lépcsőkhöz. Beltéren leginkább konyhai és fürdőszobai bútorok, falburkolatok készítéséhez alkalmazzák.

Kínálatunkban 4-24 mm vastagságú nyír vízálló rétegelt lemezt vásárolhat meg. A különböző vastagságú lapokat más és más felhasználási célokra ajánljuk, ezeket és az áraikat a termékre kattintva találhatja meg. A vízálló rétegelt lemezek jelölése BFU 100, ami azt jelenti, hogy a lapok ragasztása ellenáll minden időjárási és nedvességi hatásnak, időjárásállók. Minőségi kategória besorolásuk BB/CP.

Milyen előnyei vannak a nyír vízálló rétegelt lemeznek?

  • Nemcsak vízálló, hanem főzésálló is
  • Kültéren ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • Kültéren és beltéren egyaránt tartós és esztétikus alapanyag a nyír könnyed, semleges karakterével
  • A hagyományos furnérlaphoz hasonlóan nagy hajlítószilárdsággal és stabilitással rendelkezik

A nyír vízálló furnérlap megmunkálása

A vízálló rétegelt lemezek nem igényelnek különösebb előkészítési munkálatokat. A lapok könnyen kezelhetőek, szabadon ragaszthatjuk, csavarozhatjuk, szögelhetjük őket. Sima felületét gond nélkül tartósan bevonhatjuk bármilyen anyaggal (pác, lakk, lazúr, festék).

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva