Nyír rétegelt lemez - IF20 BB/CP

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Nyír rétegelt lemezről

A nyír rétegelt lemez (más néven nyír furnérlap) kiváló fahelyettesítő anyag, ami egy költséghatékony opciót jelent, ha fából készült lemezre van szükségünk. A rétegelt lemezek csupán egymásra ragasztott rétegekből állnak, ám mégis olyan, mintha tömör falemezt vennénk. A magyar rétegelt lemez piac tradicionális terméke.

A nyír rétegelt lemezek 1-3 mm vastagságú, adott rostirányú lapok összeragasztásával készülnek, amiket derékszögben helyeznek egymásra, majd préseléssel rögzítenek. Az egymással szembeni lapok azonos vastagságúak és fafajúak, ami csökkenti a vetemedést, a nedvesség hatására történő torzulást. Fontos azonban megjegyezni, hogy az itt található furnérlapok nem vízállóak, így nem alkalmasak nedves környezetben való felhasználásra. Ha vízálló megoldást keres, tekintse meg a vízálló nyír rétegelt lemez kategóriát.

Kedvező ára és számos előnyös tulajdonsága miatt a nyír furnérlap igen kedvelt faipari alapanyag. Leginkább beltérre ajánljuk használatát, bútorok, szekrények, polcok, asztalok, ládák, falburkolatok kivitelezéséhez, modellezéshez, de felhasználási lehetősége igen sokoldalú; csak a kreativitásunk szab határt annak, hogyan alkalmazzuk.

A Fadepó kínálatában 3-18 mm vastagságú, jó minőségű nyír furnérlapok közül választhat. Jelölésük IF20 (beltéri használat), minőségét tekintve BB/CP.

Milyen előnyei vannak a nyír rétegelt lemeznek?

  • A nyír rétegelt lemez jelentős szilárdsággal és stabilitással rendelkezik, így felhasználhatjuk minden olyan területen, ahol ez előírás.
  • Nagy hajlítószilárdsággal is rendelkeznek, azaz könnyen és rugalmasan hajlíthatók anélkül, hogy véglegesen deformálódnának vagy eltörnének. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen illeszkedjenek görbült vagy ívelt felületekre, például bútorlapok széleinél vagy íves formájú felületeken.
  • A furnérlapok felülete nemcsak esztétikus, mivel megőrzik a nyírre emlékeztető rajzolatot, hanem simák, homogének, ami miatt ideálisak az esetleges festéshez vagy lamináláshoz.
  • Viszonylag egyszerűen alakíthatóak és formázhatóak, ami miatt sokféle projekt kivitelezéséhez népszerű alapanyaggá nőtte ki magát.
  • Ha víz éri őket, a lapok egyenletesen tágulnak és hamarabb kiszáradnak, mint az OSB,
  • Olcsóbb megoldást jelentenek, mint a tömör falapok.

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva