Csúszásmentes rétegelt lemez - BFU100 120/120 G

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

A csúszásmentes rétegelt lemez olyan speciális rétegelt lemezek, amelyek egyik oldala csúszásmentes bevonattal rendelkezik, a másik oldala pedig vízzáró, konzerváló fenolfilm réteggel kezelt.

A csúszásmentes rétegelt lemez több vastagságban kerül forgalomba: kezdve a viszonylag könnyű, 9 mm-től egészen a nagy teherbírású, robosztus, 24 mm-es vastagságig. A többféle vastagság között mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt, azt a rétegelt lemezt, ami a legalkalmasabb céljainak megvalósítására.

A csúszásmentes furnérlapok felhasználási módjai

A csúszásmentes furnérlapokat kül- és beltéren egyaránt kiválóan lehet használni. Tulajdonságai miatt számos olyan területen használják, ahol fontos a biztonságos és stabil talaj vagy felület – emiatt elsősorban olyan helyekre javasoljuk a használatát, ahol emberek járnak vagy ami mechanikus igénybevételre lesz kialakítva. Nedves, párás, időjárásnak kitett helyen is biztonsággal alkalmazható.

A csúszásmentes rétegelt lemezt sokoldalúsága miatt széleskörűen használják: a csúszós, nedves körülmények okozta balesetek megelőzésére különösen járdák és lépcsők burkolatához népszerű az alkalmazása. Kedvelt anyag még az ipari és logisztikai létesítményekben azokon a területeken, ahol a biztonságos közlekedés és munkavégzés fontos. A vastagabb furnérlapok nagy teherbírásúak, így akár gépekkel, targoncával is terhelhetőek.

Gyakran készül belőle még emelvény padlózat, dobogó, kiállítási elem, színpadburkolat, feljáró, rámpa, de teraszburkolat is. Teherautók platójára is kitűnő választás a csúszásmentes rétegelt lemez, mert védi a járművet és a cseréje is egyszerű. Csúszásmentes felületének köszönhetően a rakomány kevésbé mozdul el, a teherautóra való rakodás pedig gyerekjáték még akkor is, ha vizes.

A csúszásmentes rétegelt lemezek megmunkálása

A csúszásmentes rétegelt lemezek megmunkálása és kezelése hasonló módon történik, mint a hagyományos rétegelt lemezeké. A lemezek faipari eljárásokkal munkálhatók meg, fúrhatók, fűrészelhetők. Külön felületkezelést már nem igényelnek.

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva