Laminált padló kiegészítők

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

A laminált padló egy összetett szintetikus padlóburkolat, amelyet laminálási eljárással állítanak elő, és mely telepítéséhez elengedhetetlen néhány laminált padló kiegészítő. A padlóburkolatok a fa erezetének megjelenését utánozzák, éppúgy ahogy laminált padló kiegészítő eszközeink is, melyek egy fényáteresztő védőréteg alatt helyezkednek el. A belső magréteg általában melamingyantából és rostlemez anyagokból készül. A laminált padló az elmúlt évek során rendkívül népszerűvé vált, részben azért, mert könnyebb telepíteni és karbantartani, mint a hagyományos padlóburkolatokat, részben mert csak néhány laminált padló kiegészítő szükséges telepítéséhez. Az előnyei között szerepel, hogy általában olcsóbb, és kevesebb szakértelmet igényel a telepítése, mint más padlólehetőségek. Emellett tartós, higiénikus és viszonylag könnyen gondozható.

A laminált padló telepítése

A laminált padló rögzítése viszonylag egyszerű és megvalósítható háztulajdonosok számára is. A laminált padlót több darabban csomagolják, amelyek egyszerűen összeilleszthetők. Időnként ragasztós hátlapot is alkalmaznak a könnyebb telepítés érdekében. A beépített laminált padlók  az alapfelület fölött helyezkednek el egy hab- vagy fólia alátét segítségével, amely további hangszigetelést nyújt. A padló és a fix tárgyak közötti kis rést (általában 1-10 milliméter) fenntartják, hogy a padló szabadon tágulhasson. Az alapléc általában a helyén marad, és a padló deszkáit illesztik bele, míg az apró szegélylécek a lábléc aljára kerülhetnek. A deszkák szélein gyakran szükség van vágásra, különösen a szekrények és ajtóbejáratok környékén. Azonban a szakemberek általában olyan speciális vágószerszámokat használnak, amelyek lehetővé teszik az ajtófélfa alámetszését, így a padló a legtisztább megjelenést nyújtja.

Műanyag, színazonos és festhető Kronopol szegélylécek

A Kronopol szegélyléc egy gyönyörű és praktikus belső dekorációs elem, amely hatékonyan eltakarja a laminált padló rögzítésekor keletkező tágulási hézagokat. A Kronopol gyári szegélylécek színben és mintában megegyeznek a laminált padlóval, így lehetővé teszik a padló és a szegély teljes összhangjának megteremtését. Ezáltal az enteriőrünk vizuálisan vonzóvá válik, és minden részlete kifinomultságot sugall. A műanyag szegélylécek valósághű faerezetet is megjeleníthetnek, könnyen fel- és leszerelhetők, és rendelkeznek rejtett kábelcsatornával. A mai piacon széles választékban találunk színben eltérő Kronopol szegélyléceket, de alapvetően megtalálhatók a standard fehér színűek is. Ennek az az előnye, hogy könnyen összehangolhatjuk a szegélyek színét a falak színével, ha azt szeretnénk.

TIPP: Hogyan kell Kronopol szegélyléceket festeni?

A díszléceket csak akkor érdemes festeni, miután a falra rögzítettük őket. Azoknak a felületeknek, amelyekre a szegélyléceket rögzítettük, szilárdnak és száraznak kell lenniük. Ajánlott várni a ragasztó gyártója által meghatározott időt a beszerelés után, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a termékek készen állnak a festésre. A szegélylécek festését fólia vagy újságpapír segítségével kell elkezdeni, hogy megvédjük a padlót a festékszóródástól. A falakat is le kell fedni festőszalaggal, pontosan a szegélylécek festési vonala fölött. Csak ezen előkészítő lépések után lehet nekiállni a festésnek, hogy az belső térre alkalmas legyen.

Alumínium profilok az otthonában?

Az alumínium profilok olyan termékek, amelyek alumíniumötvözetekből készülnek, és extrudálási eljárással alakítják őket meg. Az alumínium sajátos fizikai tulajdonságai nagymértékben ennek a folyamatnak köszönhetőek. Az alumínium profilok között megtalálhatók burkolatváltó, dilatációs és záró profilok, amelyek elérhetőek ezüst, arany és titán színben. Mindezek a profilok rendelkeznek AC4 kopásállósággal. A laminált padlók kiegészítéseképpen tökéletesen alkalmazható!

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva