Gipszkarton kiegészítők

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

A gipszkarton egy sokoldalú építőanyag, amelyet falak és mennyezetek létrehozására használnak, bár ezek felszereléséhez gipszkarton kiegészítő szükséges. Egyszerű telepítése és tartóssága miatt széles körben alkalmazzák, nemcsak egyszerű belső falakhoz és mennyezetekhez, hanem komplexebb tervezési elemekhez is, mint például boltív, melyhez gipszkarton kiegészítő eszközök nélkülözhetetlenk. Ezenkívül a kereskedelmi építési projektekben gyakran használják a gipszkartont és a gipszkarton kiegészítő eszközöket az acélgerendák burkolására, ami gazdaságos és hatékony módszer a falak tetejének kialakításához. Fontos előnye, hogy növeli a falak és mennyezetek tűzállóságát, segítve megakadályozni a tűz terjedését, és ezzel biztonságot nyújt vészhelyzetek esetén.

A gipszkarton táblák lényegében finomra őrölt gipszből készül, amely könnyű, de erős anyag. Ez a gipszpor két vastag papírdarab között kerül elhelyezésre, így kapva a vékony deszkákat, amelyeket könnyen rögzíthetünk az épületek favázához. Ennek az anyagnak a könnyűsége és szilárdsága teszi lehetővé a gipszkarton rugalmasságát és széles körű alkalmazhatóságát az építőiparban.

Gipszkarton kiegészítők

A gipszkarton kiegészítők olyan fontos elemek és tartozékok, amelyek nélkülözhetetlenek a gipszkarton szerelési és építési projektek során. Ezek a kiegészítők segítik a gipszkartonlapok pontos és biztonságos rögzítését, valamint hozzájárulnak a kivitelezési folyamat hatékonyságához. A kiegészítők közé tartoznak például a gipszkarton élvédők, melyek webshopunkon is elérhetők három különböző típusban: 

Alumínium élvédő és féléélvédő

Az alumínium élvédők olyan kiegészítők, amelyek a gipszkarton táblák, gipszrost- vagy tömör gipszlapok válaszfalainak és sarkainak védelmére szolgálnak. Ezek az élvédők nemcsak megvédi a lapok éleit, hanem segítenek a kifogástalanul egyenes és hibátlan él- és sarok kialakításban is. Az alumínium élvédők raktáron vagy megrendelésre elérhetők különböző méretekben, például 2, 2,5 vagy 3 méter hosszúságban.  Az alumínium félélvédő elérhető raktári készletből vagy rendelhető különböző méretekben, például 25×12,5 mm-es méretekben, és akár 3 méter hosszúságig.

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva