Gipszkarton dübelek

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

A gipszkarton dübel egy olyan építőelem, amelyet elsősorban gyorsépítő gipszkarton tábla rendszerek és gipszblokkok rögzítéséhez használnak. A gipszkarton dübel eszközök beütőékes dübelként vagy beütő dűbelként is emlegetik. Különösen ajánlottak UD és UW profilok, valamint gipszkarton tábla lábazati indítóprofilok rögzítéséhez, és használatukkal rendkívül gyorsan lehet munkát végezni. A gipszkarton dübel rendkívül egyszerűen használható. Csupán be kell ütni a betonba vagy téglafelületbe, és már csavarozhatjuk rájuk a kívánt szerkezeteket vagy dekorációkat. Ezek a dübelek előre befúrt lyukakba is könnyedén rögzíthetők, így rendkívül praktikusak és időtakarékosak a gyorsépítő projektek során.

Dübel gipszkartonhoz

A vékony falú gipszkartonlapok általában alacsony szilárdságúak, így ezeket vagy közvetlenül szilárd falazatra, vagy tartószerkezeti profilokra szerelik. Ebben az esetben speciális dübeleket kell választani, amelyek azonnal megtámasztják a gipszkarton tábla hátoldalát. A gipszkartonhoz a dübel befogadására pontosan olyan méretű lyukat kell fúrni, amekkora a dübel felső részének mérete. A dübelt egyszerűen be kell helyezni a kifúrt lyukba, majd addig kell húzni, amíg a dübel visszahajló részei enyhén meg nem nyomják a gipszkarton táblát. Az ilyen dübel elhúzásához érdemes speciális gyári szerszámot használni. A kezdőknek érdemes beszerezni pár többlet dübelt annál, mint amennyi szükséges, és gyakorlásképpen először egy nem használt gipszkarton táblát használni, mielőtt az éles bevetésre kerülne sor. Webshopunk kínálatában nem csak a minőség egyedülálló, hanem a gipszkarton ár is!

Miért jó használni a gipszkarton dübel eszközöket?

Amennyiben nagy terhelést kell elbíró rögzítő elemeket alkalmaznunk, a megbízható dübelek és szegecselés nyújtanak optimális megoldást. Gipszkarton táblákból álló falak és mennyezetek építésekor is kiemelten fontos a stabil kapcsolat kialakítása. A megfelelő méretű és anyagú dübel kritikus tényező, hiszen enélkül a rögzítés terhelésbírása sérülhet, vagy akár könnyedén kicsúszhat a falból. Ezenkívül figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen típusú falba (például beton, gipszkarton) kívánjuk a rögzítést elvégezni. Ezáltal biztosíthatjuk a megbízható és erős rögzítését.

Mi az a beütős dübel?

A beütődübelek olyan rögzítő elemek, amelyek egy acélszöget vagy speciális csavart tartalmaznak, amit kalapáccsal lehet beütni. Ez a módszer sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a hagyományos csavarok használata. A beütődübelek széles körben alkalmazhatók, ideális megoldást nyújtanak szegélylécek, fagerendák, ablakkeretek, álmennyezet panelek és falburkolatok rögzítéséhez is. A dübel feje hornyolt, így beütés után is lehetőség van csavarozásra

Profil rögzítő műanyag beütős gipszkarton dübel

Ez a műanyag profilrögzítő beütődübel ideális választás beltéri gipszkarton rendszerek lábazati UW indító profiljainak rögzítéséhez. A dübel műanyag lencsefejjel van ellátva, amelyhez fém beütőcsavar tartozik, biztosítva ezzel a stabil és tartós rögzítést. Ez a típusú dübel kiválóan használható könnyűszerkezetes falrendszerekben a profilok megbízható és hatékony rögzítéséhez.

Profil rögzítő fém beütős gipszkarton dübel

A fém profilrögzítő beütődübel kiváló választás beltéri gipszkarton rendszerek lábazati UW indító profiljainak rögzítéséhez. Ezt a dübelt fém lencsefejjel és fém beütőcsavarral kombinálva tervezték, így biztosítva a stabil és tartós rögzítést.

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva