Gipszkarton csavarok

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

A gipszkarton rögzítése első pillantásra egyszerűnek tűnhet, de a siker részletekben rejlik, nem mindegy milyen a gipszkarton csavar,  melyet használunk. Ahhoz, hogy a rendszer hosszú távon megbízható legyen, elengedhetetlenül fontos a megfelelő gipszkarton csavar és egyéb eszközök körültekintő kiválasztása. Manapság a legtöbb szakember előszeretettel alkalmaz gipszkarton csavar eszközöket a gipszkarton táblák rögzítéséhez, mivel ezek könnyen kezelhetőek és gyors munkavégzést tesznek lehetővé. A hagyományosan ajánlott finom menetes csavarokat használják a gipszkarton fém csapokhoz való rögzítéshez, míg a durva menetes csavarok a gipszkarton fához való rögzítéshez ideálisak. Tehát mind a finom, mind a durva menetes 6g és 8g csavarok megfelelőek a gipszkarton fához való rögzítéshez.

A gipszkarton csavarok csavarfejei kialakításuknak köszönhetően lehetővé teszik, hogy a csavart kissé a gipszkarton táblák felülete alá hajtsák be. Az önfúró csavarfejű csavarok pedig sima és síkfelületet nyújtanak, miközben az erőt hatékonyan szélesebb területen osztják el, így biztosítva a megbízható rögzítést.

Általános telepítési tanácsok

Amikor a csavart behajtod tartsd a gipszkarton táblát a kerethez. Húzd meg a csavarokat közvetlenül a lap felülete alá, ügyelve arra, hogy ne törd el a kartont. Különös figyelmet fordíts arra, hogy a csavarok legalább 200 mm távolságra legyenek a ragasztófoltoktól, mivel ez biztosítja a megbízható rögzítést és stabilitást az épített szerkezetben.

Gipszkarton csavarok

A gipszkarton csavarok elengedhetetlenek a gipszkarton táblából készült álmennyezetek, válaszfalak, térelválasztó szerkezetek, előtétfalak, tetőtér beépítések és kazettás álmennyezetek profil rögzítőkkel történő összeszereléséhez. Ezek a csavarok biztosítják a stabil és tartós rögzítést az építőelemekhez, hozzájárulva az építési projekt minőségéhez és megbízhatóságához. Emellett léteznek speciális gipszkarton csavarok is, amelyek segítik a gipszkarton, gipszrost faforgácslapok fa lécvázhoz való rögzítését vagy fémszerkezetre való felcsavarozását. Ezek a speciális csavarok kifejezetten a gipszkarton tábla anyaghoz kifejlesztett önfúró, önmetsző és lapos fejű gyorsépítő gipszkarton csavarok, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a szerkezetek megbízható összeszereléséhez és tartósságához. Webshopunkon minőségi csavarokat találsz, ahol a gipszkarton ára is kiemelkedő. 

Rögzítő csavar – fa- és fémmenetes

Fa- és fémmenetes rögzítő csavart alkalmazunk a gipszrost, cementkötésű faforgácslap és gyorsépítő gipszkarton tábla vékony fa- és fém vázszerkezetekhez történő rögzítéséhez, olyan szerkezetek esetében, amelyek falvastagsága 0,6-0,75 mm között van. 

Profil rögzítő Opel csavar

Az Opel profil rögzítő csavar egy erős, korrózióálló fémötvözetből készült önfúrós lemezcsavar. Fő feladata az, hogy vékony szárazépítészeti profilokat rögzítsen egymáshoz, különösen olyan helyeken, ahol kartonnal történő fedés szükséges. Két méretben érhető el: 4,2×16 és 4,2×25, mindkét változat horganyzott acélból készül, és fúróvégű heggyel rendelkezik. Az Opel profil rögzítő csavar fő rendeltetése a normál és erősített gipszkarton-profilok egymáshoz való rögzítése.

Rögzítő önfúró csavar

Az önfúró gipszkarton tábla rögzítő csavar egy olyan csavar, amely rendelkezik önmetsző képességgel és fúróheggel. Az elsődleges célja a gyorsépítő gipszkarton lapok, gipszrost- és cementkötésű faforgácslapok vastag fémszerkezetekre és merev bordákra történő előfúrás nélküli rögzítése, legfeljebb 2 mm vastag fém falakhoz. Két különböző méretben érhető el: 3,5×35 és 3,5×45. A fő felhasználási területe az, hogy rögzítse a gipszkarton táblákat UA profil szerkezetekhez, és a csavar anyaga foszfátozott acél, mely rendelkezik fúróvégű heggyel.

Bizonytalan az árakat illetően? Használja a kalkulátort!


Ide kattintva