Terasz – még nem kint, már nem bent

Jön a tavasz, egyre hívogatóbbá válik a kert, az udvar és a köztes tér: a terasz. Egy kávé vagy tea (vagy egy sör) elfogyasztása a teraszon a nap fénypontja lehet. Ezért nem mindegy, hogy a tavaszi-nyári pihenés helyszíne hogyan van berendezve, milyen hangulat vesz minket körül. Egyre jobban terjed a fa- vagy fahatású teraszburkolat, felváltja a hagyományosnak mondható járólapot.

Egy esztétikus faburkolat meghatározza a terasz hangulatát. Természetes anyag révén elegáns, kedvelt megoldás az építészetben. Hogy tartós legyen ez a faburkolat, mindenképp kezelt anyagot válasszunk. A hagyományos vegyszeres kezelésnél sokkal jobb a Thermowood, azaz hőkezeléses eljárással tartósított fa. Ebben az esetben ugyanis a lapokat úgy profilozzák, így mindkét oldaluk felhasználható legyen. Emellett bírja a terhelést, a napfényt és a nedvességet egyaránt. Odafigyeléssel, időnkénti olajozással pedig hosszú évekre biztosíthatja az anyag szépségét. Mindez persze csak úgy lehetséges, hogy ha már a lerakásnál kellő gondossággal jár el. Megfelelő klipszekkel, csavarokkal, szintezőkkel biztosítható a stabilitás és a hosszú élettartam.

Választhat WPC (bambusz, kompozit műanyag) burkolatot is, amely fahatású, azonban talán kicsit még tartósabb a hőkezelt fánál. Ezt is nagy odafigyeléssel kell lerakni, hogy a tartósság garantált legyen. Célszerű sötétebb árnyalatot választani, mert a tűző nap magas UV sugárzása is nehezebben szívja ki színét. Olajozásra, karbantartásra itt is szükség van, amelyhez lenolaj alapú anyagot ajánlunk.

Teraszburkolat mellett döntött? Nálunk minden terméket megtalál. Kollégáink állnak rendelkezésére!

Megosztás