Térjünk még kicsit vissza a szauna építés fontos elemeinek tanulmányozására.

A szauna építésénél mindig tartsuk szem előtt a szellőzés kialakítását. A szauna szellőzők nagyon fontosak, hiszen ezáltal marad mindig friss levegő a belső térben.

A kabinon belül a kályhától legmesszebb eső ponton, az ún. kiszellőző nyílásra lesz szükségünk. Ezt zárhatóvá is kell tennünk egy szabályozható, szauna szellőző gomba segítségével. A kályha mögött a szauna falán a földtől 10-15 cm-re alakítsunk ki egy szellőzőnyílást. A falba 100 mm átmérőjű PVC cső darabot építve, ezzel utat engedve a levegőnek a szigetelő anyag között. Ezt kívülről fedjük le egy szauna szellőzőráccsal. Amennyiben a kályha mögött nincs lehetőség levegő beeresztésre az ajtó aljánál hagyott légréssel megoldható. Ha az ajtó alatt megoldható a szellőzés egy 2-3 cm-es résen, nincs is szükség a szellőzőre. A szellőző a felfűtés ideje alatt zárva tartandó, a szaunázás megkezdésével nyissuk ki résnyire. A fatüzelésű szauna kabinokban a levegő utánpótlása rendkívül fontos.

A fadepofatelep.hu oldalán többféle anyagból készült szauna szellőző kapható. ➠➠

Hagyományosan natúr fenyő anyagból készült a szauna szellőző rács, amely használható kül-, és beltéren is. A szauna felső és külső szellőztetését biztosító hézag takarására való, illetve alsó szellőzőhöz is egyaránt szerelhető.

A szauna szellőző gomba készülhet kezeletlen natúr fenyő anyagból (fehérre festett fémszerkezettel), rusztikus fa finn szaunákhoz illően, 10 cm-es átmérővel, amelyre flexibilis cső csatlakoztatható. Kapható még Thermowood fenyő anyagból készült szellőző gomba (fehérre festett fémszerkezettel). Kifejezetten azokhoz a szaunákhoz, amelyek Thermowood faanyagból épültek. Rendkívül jó időjárás tűrő, jól bírja a hőingadozásokat. Mindamellett mérettartó, így kültéri használatra is megfelelő.

Nagyobb oxigénigényű szaunák friss levegő utánpótlása szauna tolóajtós szellőztetővel megoldható. Az elhasznált és a friss, oxigéndús levegő gyorsan cserélődik, nagyobb hőveszteség nélkül. Szauna szellőző tolóajtót fenyő vagy vörös cédrus fából választhat a fadepofatelep.hu oldalunkon vagy üzletünkben.

Nézze meg közelebbről szauna szellőző és egyéb kínálatunkat!

Megosztás

One thought on “A gipszkarton előnyei

Comments are closed.