Szauna homokóra, mert az idő fontos

A megfelelően megépített kabin és kályha mellett fontos a jól választott homokóra. Ezen kívül a pára- és hőmérők, illetve egyéb kényelmi kiegészítők teszik a szaunázás élményét tökéletessé és kényelmessé.

A szaunában tartózkodás során a homokóra segíti az ott töltött idő megfelelő mérését. A kabin belsejének adatait, a pára, hőfok információkat is figyelemmel kell kísérni, így ezek a műszerek is szükségesek a pontos hőfok beállításhoz, ellenőrzéshez.

A szaunában használt homokórával 15 perces idő mérhető. Elhelyezése falra szerelve ajánlott, könnyedén megfordítható legyen. A hagyományos szaunákba illeszkedően készülhet borovi fenyőből, fehér nyárfából vagy akár vörös cédrusból. Kínálatunkban talál modern, designtervezésű homokórát is, amely valóban exkluzív, luxus kiegészítő, a világ egyik legjobb finn szaunás cégétől. Akár svédacél-világos keményfa kombinációt kedveli vagy a sötét kőris és szál csiszolt előlappal variációt keresi.

A szauna jó szórakozás, ellazít, megnyugtat. Nem lehet túlzásba vinni, gyakori használata nem okoz egészségkárosodást. Sőt… Ismert tény, a rendszeres szauna használók ritkábban fáznak meg vagy kapnak el náthát. Rendszeres használata során fejti ki a közérzetre és egészségre pozitív hatását. Mindez egyetlen alkalomtól még nem jelentkezik. De a heti minimum egy alkalom szaunázás már jó kezdet. Jótékony hatásai is körülbelül ennyi ideig tartanak ki, tehát érdemes hetente ismételni.

Esetenként 2-3 szauna turnust, azaz 2-3 hideg és forró hőmérséklet közötti váltást érdemes végigcsinálni, kezdőknek elegendő 2 turnus. Fontos tudnivaló, teljesen hűtse le magát, a forró turnus után, mielőtt újra belép a szaunába. Elegendő 5 percet a kabinban töltenie. Ahhoz, hogy a teste teljesen áthevüljön, legalább 8 percet kell eltölteni a középső padon, ami később 12 perc. Gyakorlott szaunázóknak akár 15 perc is lehet. Ennél több idő nem ajánlott. A befejező lehűtési fázis legalább addig tartson, de inkább tovább, mint az izzasztási folyamat. A pihenőidő is segíti az alapos ellazulást. Mindenképpen hagyjunk elegendő időt a szaunázásra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás