Ebben a cikkünkben rétegelt lemez bútor és használati tárgy ötleteket találhat, amelyeket a Youtube-ról gyűjtöttünk össze. Ez a könnyen kezelhető, hajlékony és korrekt árú alapanyag különösen népszerű a hobbibarkácsolók körében előnyös tulajdonságai miatt. Ön próbálta már?

Amit érdemes tudni a rétegelt lemez kapcsán

Ez az alapanyag több, szálirányát tekintve derékszögben illesztett és összeragasztott fa rétegből áll. Rengeteg különböző változata van, amelyek vastagságban, anyagminőségben és teherbírásban nagy szórást mutatnak. Emiatt hajlékony, nehezen törik vagy repedezik, de a nedvességnek csak a vízálló változatai képesek ellenállni.

Építkezéskor, barkácsoláskor gyakran esik rá a választás, hiszen a jobb minőségű lemezek jó teherbírásnak örvendenek, könnyebb súlya és különböző méretezésű táblázi miatt egyszerűbben szállítható és mozgatható, ráadásul kellemes mintázata is van.

Ha rétegelt lemez választékunkat keresi, ide kattintson!

Asztal

Ebben a videóban egy modern és oldschool elemeket ötvöző stílus asztal készül el. A rétegelt lemez vágásához érdemes jó minőségű körfűrészt és vágólapot használni!

Könyvespolc készítése

Steve Ramsey videójában egyetlen furnérlapból készít el egy praktikus, letisztult és egyszerűen összeállítható könyvespolcot. A jó eredmény érdekében érdemes minél több foggal rendelkező fűrészéllel vágni az egyes lapokat, fúráskor pedig érdemes egy plusz darab fát használni. Könnyű súlyának és kezelhetőségének köszönhetően úgy variálhatjuk házilag készült bútorainkat, ahogy csak fantáziánk engedi.

A következő videóban egy hasonlóan praktikus, ám teljesen más jellegű fali polcot készítenek el:

Újrahasznosítás

Sterling Davis videójában azt mutatja be, hogy a rétegelt lemez hulladék kis munkával és türelemmel fantasztikus használati tárgyakká alakítható. Bemutatja, hogy hogy kell vázát készíteni a tárgyalt alapanyagból (de később mutat egy nagyon szép, kellemes külsejű ceruzatartót is).

Rétegelt lemez doboz

Ebben a háromperces videóban szöveg nélkül mutatják meg, milyen egyszerűen készíthető doboz ebből az alapanyagból.

Falak, borítás és beépített bútorok

Végül jöjjön egy olyan videó, amelyben burkolatként, polcként és térelválasztóként is szerepel cikkünk főszereplője.

Ide kattintva találhatja meg kapcsolódó termékkínálatunkat!

Megosztás