Rétegelt lemez ötletek: a folytatás

A rétegelt lemez egy egyszerűen használható, olcsó faanyag, amely rengeteg házi barkács bútorhoz tökéletes választás lehet. Válogatásunkban összeszedtünk néhány útmutatót a Youtube-ról, amely ötleteket adhat a következő projektjéhez.

Előző összeállításunkat ide kattintva nyithatja meg. Amennyiben vásárolni kíván, itt találja termékeinket oldalát.

Emlékeztető: mi az a rétegelt lemez?

A rétegelt lemez egy népszerű, számos változatban kapható alapanyag. Neve abból ered, hogy különböző minőségű faanyag réteg összeragasztásával hozzák létre. Könnyű kezelni, és vannak jó ár-érték arány típusai, amelyek korrekt teherbírással rendelkeznek. Hajlékony, nem igazán törik vagy repedezik, viszont fontos szem előtt tartani, hogy csak a kimondottan vízálló változatai bírják jobban a nedvességet!

Polc

A következő videóban egy lap rétegelt lemez felhasználásával, nagyon egyszerű módszer segítségével készítenek egy polcot.

Kreatív megoldás okostelefonokhoz

Egy igazán kreatív ötlet: passzív erősítő a telefonhoz! Ráadásul még jól is néz ki, nem igaz?

Padlóborítás

A következő videó bizonyítja, hogy cikkünk főszereplője milyen sokoldalú faanyag. Szintén egyszerű módszerrel készítenek belőle padlóborítást.

Polc máshogy

Egy kicsit másabb jellegű polc készül el ebben a videóban.

Médiakonzol

Ez a kis eszköztartó állvány hasonló módszerrel készíthető el, mint egy polc, viszont van egy kis lába is. Fém lábak helyett használható egy hasonló megoldás is, mint az előző videóban.

Virágtartó

…miért ne? A rétegelt lemez hulladék rengeteg célra felhasználó, például így is:

Lámpa

Végül pedig jöjjön egy szintén érdekes lehetőség: LED-soros lámpa. Ez már azért egy kicsit bonyolultabb kihívás lehet.

Megosztás