A tavasz a megújulás szimbóluma, nem véletlen, hogy ilyenkor érezzük annak fontosságát, hogy nagytakarítást végezzünk. A munkamegosztás ismerős, ugye? A házon belül a nők; a garázsban, kertben, sufniban inkább a férfiak szeretnek pakolni, mert így biztosan megtalálnak majd később minden eszközüket. Azért, hogy a tárolás praktikussági szempontok szerint történjen, érdemes többfunkciós szerszámtárolót készíteni. Nézzünk néhány ötletet!

Tároló akkumulátoros gépeknek

Szerszámtároló1

A legnagyobb gondot az szokta okozni, hogy a töltőt nem találjuk a géphez. Ez a fali tároló úgy készül, hogy a gépnek és a töltőnek is van helye és természetesen oda érdemes felszerelni, ahol konnektor is van a közelben!

Mágneses tartó fém kiegészítőknek

Szerszámtároló2

A fém tartozékok tárolásának még egy praktikus módja a mágnesszalagos faléc, így könnyedén elérhetővé válik minden kiegészítő.

A kézi csavarhúzóknak egy praktikus tárolási módja a lyukasztott fali fapolc.

Szerszámtároló3

Fali dobozos tároló

Szerszámtároló4

Sok dolog tárolására alkalmas ez a megoldás. Készítsünk fából „fali tartót” és arra lehet ráilleszteni a műanyag dobozokat.

Tároló ragasztószalagoknak

Szerszámtároló5

A ragasztók is abba a kategóriába tartoznak, hogy nagyon könnyen eltűnnek, vagy ha szem előtt vannak, mindig keresgélni kell, hol van az eleje. Erre egy jó megoldás ez a fából készült doboz.

Fali, lapozós tároló

Szerszámtároló6

Kézi szerszámok tárolására is alkalmas ez a lapozható, lyukasztott lemezekből készült tároló. Az eszközöket a felerősített kampókra pakolhatjuk.

Kinyitható és visszacsukható munkaasztal

Szerszámtároló7

A szerszámok tárolása mellett a munkaasztal kialakítása is fontos. Ha szeretnénk egy helytakarékos megoldást választani, akkor készítsünk egy falra szerelt, kiszedhető lábú asztalt.

 

A szerszámtárolókhoz szükséges faanyagok beszerezhetők a Fadepo Fatelepnél.

(képek forrás: Pinterest)

Megosztás