Nemszeretem idő ellen gőzkabin

Az októberrel együtt megérkezett az eső, a szél, a hegyekben pedig leesett az első hó. Az ilyen hírek hallatán a legtöbb embernek egyre szimpatikusabbá válik a szaunák, gőzkabinok gondolata. Nálunk mindent megtalál, akár szaunát, akár gőzkabint építene.

A szauna elterjedtebb megoldás nálunk is, korábbi blogbejegyzéseinkben volt már szó róla. Most a gőzkabint mutatjuk be, mint az őszi-téli pihenés fontos helyszínét.

A gőzkabin a gőzfürdők modern megjelenési formája. Használata során testünkben olyan biológiai folyamatok indulnak be, amelyek segítik az immunrendszer hatékony működését, a stressz oldását, az izmok lazítását. A kabin hőmérséklete nagyjából 43-46°C, amelyre a test verejtékezéssel válaszol.

Míg a szaunában a szaunakályha, addig a gőzkabinban a gőzgenerátor  felelős az élményért. A finn SAWO cég által gyártott generátorok hosszú élettartamúak, nem rozsdásodnak, higiénikus gőzt fejlesztenek. 2-3-6 fűtőbetéttel  rendelhetők (célszerű tartalékban otthon tartani néhány fűtőbetétet), akár kezelő és vezérlő egységgel is.

Ha nincs beépített vízszűrő berendezés, előfordulhat az ürítőszelep vízkövesedése. Az ürítőszelep (automatikusan átöblíti a gőzgenerátort minden használat után.

Egy extra gőzadagológomb  segítségével pedig több gőzt juttathatunk be a kabinba.

Ha tovább szeretnénk fokozni az élményt, gondoskodjunk illatanyagról is. A különböző aromák segíthetnek a lazításban, stresszoldásban, sőt, egyes betegségek gyógyításában is.

Megosztás