A faanyagok beépítése – főleg, ha látható helyre kerülnek – odafigyelést igényel. Nem csak a tartósságra, hanem az esztétikumra is hangsúlyt kell fektetni. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző faanyagot, feladatainknak még nincs vége, hisz érdemes elgondolkozni azon, milyen módon szeretnénk megőrizni annak tartósságát és szépségét.

Első körben, amit mindenképpen érdemes a döntés mérlegére helyezni, a gyalulás fontossága.

image50

Az így kezelt felület a nyilvánvaló esztétikai élmény mellett a környezeti hatásokkal szemben is sokkal ellenállóbb lesz. Nálunk profi minőségben megkaphatja, bruttó 22.000 Ft/m3 áron, amire, mint egy későbbiekben kamatostul megtérülő befektetésre kell gondolni, nem pedig kiadásra. Nagy teljesítményű gépekkel varázsoljuk simává a fa felületét, így hiba lehetősége fel se merül.

A gyalulás mellett merítéses faimpregnálással is foglalkozunk, ami ugyancsak egy elengedhetetlen plusz, amivel számolnunk kell, ha hosszútávra tervezünk.

Akár 11 méteres hosszban, egyben merítjük a faanyagot, amivel kivédhetünk olyan nem várt problémákat, mint a korhadás vagy gombásodás. Aki már találkozott ezekkel a károsodásokkal, tudja, miért rendkívül fontos védekezni ellenük, így az impregnálás az egészségünkre is jótékony hatással lehet.  Bruttó 6000 Ft/m3 nem sok azért, ha belegondolunk, mennyi váratlan költségtől tudjuk megmenteni magunkat a jövőben.

További információt honlapunkon talál: https://fadepofatelep.hu/termek-kategoria/faanyag-impregnalas-gyalulas/

Megosztás