Ugyan a hideg napok már elmúltak, mégsem célszerű lemondani a hőfürdőről. Az egészségmegőrzés szempontjából tavasszal is hasznos időtöltés a gőzkabin használata. A gőzfürdőzés alatt testünk a bőrünkön és tüdőnkön keresztül adja le a hőt, a mikrokeringés intenzívebbé válik. Jótékony hatása megmutatkozik a légzőszervi megbetegedések gyógyításában, a bőr textúrájának javításában, valamint a narancsbőr leküzdésében.

Az otthoni gőzkabin kialakítása sem lehetetlen. Ráadásul az otthon nyugalmában kényelmesebben élvezhetjük a gőz jótékony hatását. Az építkezéskor célszerű minőségi alapanyagokat és elemeket használni. A gőzgenerátor (amely a kabin lelke) kiválasztásánál oda kell figyelni a vízminőségre, hiszen a vízkő károsítja a gőzfejlesztő alkatrészeket. Bizonyos esetekben vízlágyító beépítése szükséges a károsodás elkerülése végett.
Fontos továbbá a minőségi ajtó kiválasztása. Egy tartós, minőségi ajtó biztonsági üveggel, fémtokkal készül. Biztonsági okokból a gőzkabinok ajtaja kifelé nyílik.
A pihenést szolgálja a különböző illatanyagok befecskendezése. Ehhez illatanyag-adagolót szerelhetünk be. Az eukaliptusz például a légúti betegségeken, asztmán könnyít, oldja a lerakódásokat, élénkíti a kis erekben a keringést.

Egy jól kialakított gőzkabin a család pihenését szolgálja, mindemellett esélyt ad az egészségesebb életre. Előnyei:

  • Élénkíti a keringést
  • Erősíti az immunrendszert
  • Enyhíti a mozgásszervi- és reumatikus panaszokat
  • Segít a relaxációban, feszültségoldásban
  • Javítja a bőrhibákat, csökkenti a cellulitiszt
  • Méregteleníti a szervezetet

Használja ki egész évben a saját gőzkabin nyújtotta lehetőségeket!

Megosztás