Minden lépés egy élmény – fa padlóburkolatok

A fa sosem megy ki a divatból, sőt, reneszánszát éli. Egy szépen kidolgozott, igényesen burkolt lakás nemcsak trendi, hanem abszolút otthonos is. A fa színe, textúrája mind az otthon melegét sugallja a belépő számára. Ugyan a fapadló csak néhány száz éve ismert „találmány”, népszerűsége napjainkra igen felfutott.

Mielőtt burkolatot választ, gondolja át, milyen szeretne? Megmunkált vagy tömör, felületkezelt vagy natúr fát szeretne? Meddig szeretné élvezni a padlóburkolat nyújtotta látványt?

Ha mindezeket a kérdéseket megválaszolta, ideje körülnézni! Egy ragasztott padló esetében nem számíthat hosszú távú élményre. A padló ugyan szép, de rövid idő alatt felhólyagosodik, hézagok jelennek meg az illesztéseknél.

A laminált padló közkedvelt, olcsó megoldás. Számtalan színben, stílusban kapható. 20-25 évre érdemes tervezni vele, a vizet nem szereti, de elviseli. Így a lakás bármely helyiségébe ajánlott. Azonban kopás esetén nem csiszolható, nehezen javítható. Padlófűtés esetén felhasználható.

Ha parkettát szeretne, akár 50-100 évre is számíthat! A hornyokkal, csapokkal rögzített, tartós, szép faanyag rendkívül strapabíró, csiszolható, így mindig originál hatást kelt. A Thermowood eljárással, közel 200 fokon hőkezelt, tovább tartósított parkettáink évekig biztosítják a burkolt felület épségét és szépségét.

Hajópadlót elsősorban olyan helyiségekbe ajánlunk, amelyek kisebb igénybevételnek vannak kitéve (pl. hálószoba). Natúr, szép hatást lehet vele elérni. Mivel csiszolható, így szépségét sokáig megőrzi.

Választhat svédpadlót is, amely egy nagyon divatos burkolóanyag: tulajdonképpen nagyméretű csaphornyos parketta. Hőkezeléssel tartósítva ez is évtizedekig a lakás dísze lehet.

A választék rendkívül széles. Érdemes alaposan átgondolni, hiszen padlóburkolatot nem pár évre választunk.

Megosztás