Milyen fa teraszburkolatot válasszunk?

Nagyon fontos a rendeltetésének megfelelően kiválasztott teraszburkolat, de még fontosabb, hogy minőségi anyagból készüljön és helyesen legyen lefektetve. Milyen fa teraszburkolatok közül választhatunk?

A Fadepo Fatelepnél hőkezelt és nem hőkezelt faburkolatokat is találunk, Thermowood eljárással készült különleges minőségben. Környezetbarát, vegyszermentes kezelésüknek köszönhetően egészen más kategóriát képeznek a hagyományos szárított és vegyszerekkel tartósított, fa teraszburkoló anyagokkal szemben.

Profi és egyenletes hőkezeléses eljárással ezek a teraszburkolatok, kültéri faanyagok egységes és homogén színezetet kaptak. Ha nem lenne egységes a szín, az gyanúra adhat okot, hogy nem eredeti Thermowood, hanem csak utánzat, mely korántsem rendelkezik olyan jó kültéri tulajdonságokkal. Fontos ismertetőjel, hogy a teraszburkolatok úgy készülnek, hogy mindkét oldalukon használhatók, így ha évekkel később esetleg már megkopott, csak felszedjük és megfordítva visszarakjuk.

Milyen előnyei vannak a Thermowood eljárással készült teraszburkolatoknak?

  • jól bírja a kültéri terhelést,
  • vízlepergető tulajdonságú,
  • fedett térben is kiváló
  • nem igényel további festést, felületkezelést, lakkozást, mivel hőkezelt

Thermowood fenyő teraszburkolatok

lunadec2_profix2_03

Tartósság, praktikum és elegancia jellemzi ezt a típust: készülnek egyedi nútos profillal ellátott burkolatok is, amelyeket nem látszó csavarokkal és műanyag klipsszel rakják le, így könnyen cserélhetők és forgathatók.

https://fadepofatelep.hu/termek-kategoria/teraszburkolo-anyagok/thermowood-fenyo-teraszburkolatok-es-szerkezet-fak/ 

 

Thermowood kőris teraszburkolatok

20x112thkoris-3

Könnyű összetéveszteni a trópusi fa teraszburkolatokkal, ezért fontos, hogy hol vásároljuk meg, hiszen nagyon sok problémánk a silány minőségű burkolatokkal. A Fadepo Fatelepnél olyan Thermowood kőris teraszburkolatokat forgalmazunk, amelyek Észak Amerikából importált, csakis újratelepített erdőkből származó alapanyagból gyártott, homogén színűek.

 

QUICK DECK® – Thermowood klikkes kőris teraszburkolatok

A felületkezelés tudománya Thermowood Kőris Quick Deck Maxi Slim Teraszburkolat 32 x 238 mm

Ez a teraszburkolat nagyon könnyen fektethető és felszedhető így takarítani, javítani is egyszerű. Esztétikus, tartós és a klikkes lerakás miatt praktikus és nincsenek költségei a lerakásnak. A klikkes fa teraszburkolat két fajta műanyag alappal és két fajta szélességben készül. A műanyag aljzat további előnyöket szolgál, ugyanis a fa nem érintkezik közvetlenül a talajjal, így sokkal időtállóbb lesz teraszunk.

https://fadepofatelep.hu/termek-kategoria/teraszburkolo-anyagok/quick-deck-thermowood-klikkes-teraszburkolatok/

 

Nem hőkezelt teraszburkolatok

Vörösfenyő teraszburkolatok

21x145mm-vorosfenyo-teraszburkolat-a-b-minoseg-2

A natúr vörösfenyő talán a legősibb kültéri fa alapanyag, amit teraszburkolatnak használunk.

Az európai vörösfenyő egy ritkább szálszerkezetű, kevesebb csomóval rendelkező, de puhább fa, mint északi testvére a szibériai vörösfenyő. A szibériai vörösfenyő egy lassú növésű, sűrű szálszerkezetű, de göcsösebb fafajta, ami határozottan keményebb, mint európai vörösfenyő társa.

A Fadepo Fatelep vörösfenyő teraszburkolatot műszárított és kigyalult állapotban forgalmazza.

 

Trópusi fa teraszburkolatok

Image 3

Kültéri vagy egyes beltéri helységekbe ajánlott a trópusi fa teraszburkolat, fontos, hogy csak felülről csavarozva és alumínium szerkezetre építve felel meg ez előírásoknak, ha azt szeretnénk, hogy tartós maradjon trópusi fa teraszunk Európai éghajlaton.

Ha fedett helyre kerül kültéren egy trópusi fa teraszburkolat akkor kevesebb probléma merül fel. A trópusi teraszburkolatok nem évgyűrűs fák ezért vigyázni kell a vetemedése miatt, mert nagyobb mozgásra képes, mint egy európai éghajlatról származó kültéri teraszburkolat.

 

A fa teraszburkolatokról további információkat a Fadepo Fatelep oldalán találhat.

 

 

 

 

Megosztás