Témánk: a fatelep. Napjainkban ismét hódít a fa, a belsőépítészetben csakúgy, mint kültéri megoldásoknál. A jobbnál jobb lehetőségek szinte függővé teszik az embert, de fontos odafigyelni, hogy szakmai szempontból is megfelelően válasszunk, kivitelezzünk.

De honnan szerezhetjük be az alapanyagot, festéket, impregnálószert?

Ha nem szeretünk sokat szaladgálni, irány a fatelep! Miért jó ez nekünk? Egy jó fatelepen minden ötlethez találunk alapanyagot, nyersanyagtól kezdve a padlóburkolaton át a fazsindelyig – de nézzük sorban.

Fűrészáru

A nyersanyag, azaz szárított, fűrészelt fa egy épület szerkezetének kialakításakor éppoly fontos, mint egy bútor elkészítésekor. Nem mindegy azonban, hogy az eltérő célokra milyen fát vásárolunk; egy jó fatelep külön árusítja az építő minőségű és asztalos fűrészárut, melynek megválasztásához a helyszínen segítséget is kérhetünk, de igényelhetjük a faanyag gyalulását, impregnálást is.

Kültéri faburkolatok

A kültéri faburkolatok különösen kényes jószágok, hiszen magukon viselik az időjárás minden viszontagságát. Burkolhatunk fával teraszt, tetőt, de sokszor szerszámoskamra, hintaágy, mászóka is helyet kap a kertben. A fa kültéri felhasználásakor az impregnálószerekre terelődik a hangsúly, ezek nélkül ugyanis az alapanyag rövid időn belül helyrehozhatatlan károkat szenved a nedvességtől, tűző napfénytől és kártevőktől (erről korábban itt írtunk). A fatelep kínálatában helyet kell kapjanak a fa védelmét (és esztétikáját) szolgáló felületkezelő anyagok: olajok, pácok, lakkok és festékek is.

Terasz- és faburkolatok

A terasz- és faburkolatok rendszerint méretre vágott, illeszthető, sokszor hőkezelt faanyagok, melyeket speciálisan kültérre, nagy igénybevételre készítenek elő. Számos méretben, árnyalatban, mintázatban kaphatóak (az adott fától függően), így mindenki megtalálhatja a környezetéhez legjobban illőt – végső formájukat természetesen a megfelelő felületkezeléssel nyerik el. Jobb fatelepeken nem csak a burkolatot, hanem a rögzítéséhez szükséges szerkezetanyagokat, eszközöket is beszerezhetjük.

Beltéri faanyagok

Rendkívül széles skálája ismert a beltérben használatos faanyagoknak; akár a padlóra, akár a falra szánjuk, számos megoldás közül választhatunk. A hajópadlók és lambériák különböző típusai lehetővé teszik, hogy stílusban, színben, mintázatban, és árfekvésben is a számunkra leginkább megfelelő kerüljön a helyére, de akkor igazán könnyű a választás, ha a palettát egy helyen, a fatelep kínálatában vehetjük szemügyre, és választásunkhoz szakmai segítséget is kérhetünk.

A Fadepó Fatelep

A Fadepo telepén igyekszünk mindenből a legjobbat, legtöbbet mutatni, hogy vásárlóinknak időt és fáradságot spóroljunk. A különböző célra szánt faanyagokon kívül több más, építészettel, otthonfelújítással kapcsolatos terméknek is helyet adtunk, például a gipszkartonozás eszközeinek, számos tetőfedő anyagnak, különleges padlóburkolatoknak, és szaunák teljes kivitelezéséhez szükséges alapanyagnak. Kínálatunkat ide kattintva érheti el!

Megosztás