Ezért érdemes a tetőzsindely mellett dönteni

A tetőzsindely egyre elterjedtebb építőelemmé vált napjainkra, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Mit érdemes tudni róla és milyen típusú termékek kaphatók?

Kattintson a termékkategóriák nevére, hogy lássa kínálatunkat:

A zsindely bitumenes lemezből készül és nagyon ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, véd a mechanikai megterhelések és az ultraibolya sugárzás ellen. Ha tűz ütne ki, a zsindelyen keresztül a tűz nem jut át, illetve nem terjed tovább.

Nagyon jól alakítható, bármely formájú és dőlésszögű tetőt meg lehet építeni vele, gyorsan lehet vele dolgozni. A hagyományos tetőfedő anyagoknál (pala, cserép) könnyebb és kedvezőbb az ára.

A tetőzsindely típusai – formák szerint

Téglány zsindely

A Fadepo Fatelep által forgalmazott IKO téglány tetőzsindelye több mint 10 színárnyalatban kapható, lerakása egyszerű, bármilyen tetőre felhelyezhető, tökéletesen véd a szélsőséges időjárási viszonyok között is.

Az IKO Superglass 3T téglány zsindely most akciós áron kapható a Fadepo Fatelepnél.

téglány zsindely

Hódfarkú zsindely

Ez a mintázat hasonlít leginkább a klasszikus tetőzethez. Kiváló minőségű és könnyű felrakni, megfelelő alászigeteléssel kiváló a hőtartó képesség is.

A közkedvelt csillogó fekete színű zsindely kapható a készlet erejéig: https://fadepofatelep.hu/termek/iko-superglass-biber-3t-hodfarku-tetozsindely-csillogo-fekete-szin-akcio/

hódfarkú tetőzsindely

Méhsejt tetőzsindely

Az IKO cég legújabb fejlesztése ez a zsindely, melynek a hátulján SBS modifikált ragasztóréteg van. Ezáltal még könnyebb a felhelyezése, színtartó és nem szívja meg a nap. Íves tetőkre és függőleges részekre is feltehető.

Próbálja ki ezt a nem mindennapi, de nagyon látványos terméket:

https://fadepofatelep.hu/termek/iko-stormshield-ontapado-mehsejt-tetozsindely/

méhsejt tetőzsindely

Gyémánt tetőzsindely

Nevük a formájukból ered, bitumentartalmuk magas és vastag üvegfátyol hordozóval vannak ellátva, ezáltal nagyon tartósak hosszú éveken át.

A Gyémánt zsindelyek is számos színben elérhetők: https://fadepofatelep.hu/termek-kategoria/tetozsindely/gyemant-zsindelyek/

gyémánt tetőzsindely

A zsindely típusai – rögzítés szerint

A tetőzsindelyek felrakási útmutatói segítséget nyújtanak abban, hogy melyik zsindelynél mire van szükség.

A legelterjedtebb szerelési megoldás a zsindelyek szögelése, kapható viszont az öntapadó zsindely is, amelynél a ragasztóréteget a napfény aktiválja.

A Fadepo Fatelepnél személyre szabott tanácsokat kaphat, ha ebből a termékből szeretne vásárolni! A fazsindely történetéről a Wikipedián olvashat.

 

Megosztás