Mi hiányzik a kertből? Egy kiülő!

A kellemes nyári napok megfelelő eltöltésére vagy egy dolgos nap utáni kellemes ücsörgésre kiváló megoldás a kerti kiülő. A nyáresték hangulata fokozható, emlékük megőrizhető egy esztétikus, szépen kivitelezett szaletli segítségével. Némi kreativitással és ügyességgel mi is építhetünk magunknak egyet!

A kiülőhöz – akárcsak a már korábban bemutatott faház-projekthez – megfelelő minőségű faanyag szükséges. A szaletlinek ellen kell állnia az időjárás viszontagságainak, hiszen télen-nyáron kertünket díszíti.

fdb8e44bdf90e6984829e1235015ed8e

Amire ebben az esetben is oda kell figyelni, az a hibátlan, száraz faanyag. A megfelelően tárolt és kiszárított anyag felhasználásakor nem fordulhat elő, hogy vetemedett, torzult anyaggal találkozunk. Célszerű favédő fürdőbe mártott anyagot választani, mert így garantált a kártevőmentesség. Különböző faápoló olajokkal, lazúrokkal, festékekkel még tartósabbá tehetjük a kiülőt. Itt csak a képzeletünk szabhat határt a színeknek.

Mire van szükségünk?

– Gerendák

– Lécek

– Építőburkolat

– Szögvasak és egyéb rögzítőelemek

– Bitumenes aljzatlemez a tetőre

– WPC burkolat az aljzatra

Ha fel akarjuk dobni a szaletlit, érdemes például WPC burkolatot választani az aljára. Könnyen tisztán tartható, tartós, esztétikus megoldás, amely különlegessé teszi a pihenés helyszínét.

Kezdődjék az építkezés!

(képek forrása: Pinterest)

 

Megosztás