Maradék faanyag felhasználása karácsonyi dekorációhoz

A fával nem tudunk úgy dolgozni, hogy ne maradjanak fenn kisebb-nagyobb faanyag darabok – amiket aztán csak pakolgatunk ide-oda. A közelgő ünnepek alkalmából most összegyűjtöttünk nektek néhány kreatív és mutatós felhasználási ötletet. Remekül mutatnak a lakásban – de ajándékként is megállják helyüket. Szemezgessetek!

Bár némi fűrészeléssel jár, de mutatós, egyszerűségében megkapó dekorációt készíthetünk néhány deszkavégből. Összefogatásukhoz vastagabb, de még hajlítható drótra lesz szükségünk, és vékony fúróhegyre, mellyel a lyukat előkészítjük. Nem csak karácsonyfára akasztva, ajtódíszként vagy egyéb kreatív módon is felhasználhatjuk a kész csillagokat.

Pár perc elkészíteni ezeket a bájosan egyszerű, de annál látványosabb óriásgyertyákat. Felülmúlhatatlan előnyük, hogy évek alatt sem égnek le, és a viaszt sem kell takarítani utánuk. Ecsetre fel!

2

Ha már a minimál megoldásoknál tartunk, ez a bögretartó külön figyelmet érdemel. Egyszer kell kipróbálni, hogy a kanapén ücsörgős téli esték elengedhetetlen kellékévé váljon. A lecsöppenő folyadékra való tekintettel, használat (vagy a fa alá helyezés) előtt ne felejtsd el a faanyag impregnálását!

4

Fából karácsonyfát? Évekre letudhatod vele a fenyő-dilemmát. Variációinak csak a fantázia szab határt. Három dimenziós változatban még különlegesebb dísze lehet a szobának.

5

Ha szeretnéd, hogy ajándékod mindig szem előtt legyen, ajánljuk figyelmedbe ezt az egyszerű, de rendkívül ötletes faliórát. Dekopírfűrészre, fúróra, ragasztóra, festékre lesz szükséged az elkészítéséhez, és persze egy óraszerkezetre. A minta csak inspiráció, ereszd szabadon a fantáziád. Érdemes rászánni az időt, örök darab.

6

És a végére egy ötlet azoknak, akiknek semmi ötletük nincs. Csak saját felelősségre!

7

Megosztás