Ledobta a tetőt? Szigeteljen is!

Kétségtelenül tombol a nyár, így aki most fogott neki a tetőcserének, igazán szerencsés. Minden valószínűség szerint megvan az új fedőanyag (cserép, zsindely, bitumenes hullámlemez, stb.), a fa tetőanyag. De vajon várakozik már a szigetelőanyag is? Ha nem, ezt a hiányosságot orvosolni kell, ugyanis kényelmesebb és biztonságosabb egy tetőszigetelést a tetőcsere alkalmával elvégezni, mint utána.

Egy jól szigetelt tető egyértelműen hasznot hoz. Hosszú távon hozzájárul az épület gazdaságosabb fenntartásához, javít az élhetőségén. Legyen szó hőszigetelésről vagy párazárásról, körül kell járni a témát.

Mivel szigetelhetünk?

Például üveggyapottal. Az üveggyapot hosszú üvegszálakból készül, amelyeket 1400°C-on olvasztanak. Jelentős energia megtakarítást lehet vele elérni, akár már 2-4 év alatt megtérülhet a rá fordított költség. További előnye, hogy tűzálló, nem bocsát ki port, ezért antiallergén. Hatékonyan óv a lehűlés és a felmelegedés ellen.

Az ásványgyapot hőszigetelés nagyon modern megoldás. Jó hőszigetelő képességgel, nagy hővezető ellenállással rendelkezik, alacsony a páradiffúziós képessége, azaz nem gátolja a légpára áthaladását. Az üveggyapothoz hasonlóan az ásványgyapot is A1-es tűzvédelmi osztályba tartozik, azaz tűzálló anyag.

Rendelkezésre állnak még különböző fóliák is. A párazáró fóliák vízszigetelőek, nem engedik be a nedvességet a tetőtérbe. Az úgynevezett lélegző tetőfólia egy hőszigetelő, hővisszaverő  fólia, amely a napsugarak 92%-át visszaverve biztosítja a tető megfelelő hőszigetelését bármilyen évszakban. Átfektethető a gerincen, így teljes védelmet biztosít a befolyó eső vagy porhó ellen.

Bárhogyan is dönt, nálunk mindent megtalál!

Megosztás