Lambéria – életre szóló választás

A falfelületeket két okból burkolják lambériával: vagy azért, mert szeretnék eltakarni a fal egyenetlenségeit, vagy kényelmi megfontolásból. Ugyanis a lambériázott fal nemcsak esztétikus, otthonos, hanem minimális ápolással is megőrzi szépségét.

Az 1980-90-es években divat volt natúr vagy sötétre pácolt lambériával borítani a lakást vagy annak részeit. A lambériázás reneszánszát éli, azonban a színek tekintetében változás történt: a világos vagy élénk színek dominálnak. Mivel a lambériázott felület a lakás dísze, ezért a termék kiválasztásakor körültekintően kell eljárni. Csak kiszárított, kártevőmentes, magas minőségű léceket vásároljunk!

Beltérre a luc felel meg, kültérre elsősorban borovi- vagy vörösfenyő lambériát válasszunk, hiszen utóbbiak magasabb gyantatartalmuk miatt jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Belső használatra a 12,5 mm, az ereszaljak és a tetőterek burkolására 14 mm, a kültéri fal- és ereszaljburkolásra pedig 20 mm vastagságú lécek ajánlottak. Kínálatunkban megtalálja a legnépszerűbb méreteket és fafajtákat!

A tartósság nemcsak a kiválasztott faanyag minőségén múlik, hanem a felrakás módján is. Először rögzítsük a párnafákat, majd folyamatos ellenőrizzük vízmértékkel a lécek függőleges beállítását. A lambériát lambéria kapoccsal rögzíthetjük a párnafákhoz. A részletes felrakási útmutatót megtekintheti nálunk!

Válasszon kínálatunkból!

Megosztás