Készítsünk faaprólékból karácsonyfadíszeket!

Lassan itt vannak az ünnepek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a plázákban már kikerültek az elengedhetetlen dekorációs elemek, és a karácsonyfadíszek árusítása is megkezdődött a kisebb- nagyobb boltokban. Azonban, ha valaki nem tud dönteni a rengeteg dísz-variáció közül, bármikor lehetősége van otthon is elkészíteni egyedi kollekcióját.

 

 

A természetes anyagok kedvelőinek ajánljuk, hogy fontolják meg a faaprólékok és alapanyagok használatát is, melyek előnye, hogy olcsó és könnyen beszerezhető dolgokról van szó. Saját készítésű díszei mindenképp egyedi hangulatot fognak varázsolni otthonába. Az alábbiakban is elhoztunk egy kedves kis példát az otthon elkészíthető fadíszek közül:
A dísz alapja egy körülbelül 5-10 centiméter átmérőjű, maximum 1 centiméter vastag, kör alakú falemez. Szükségünk lesz továbbá natúr színű zsinórra, mellyel fel tudjuk majd fűzni az elkészült díszt a fánkra, akrilfestékre, egy habszivacsra, sormintára, egy eszközre, mellyel a fába tudunk égetni mintákat, és egy késre.

A karácsonyfadíszek elkészítése

Kezdjük a falemez megfestésével! Ehhez használjuk a szivacsot, és egy elegáns színű akrilfestéket, mint például az arany, vagy az ezüst. A lényeg, hogy a lemez belsejének adjunk egy kis színt, az sem baj, ha nem tökéletes a felvitel. Itassuk át a szivacsot a festékkel, majd határozott nyomó mozdulatokkal vigyük fel a lemezre, ezzel adva egyedi mintázatot az anyagnak.

Ha megszáradt a festék, fogjuk a sormintánkat, és vigyük fel a fára. Készíthetünk például hópehely alakú mintát, de lehet szó szív, vagy csillag alakúról is, egyéni preferenciáinktól függően. Rajzoljuk körbe a sablont egy ceruzával, majd egy késsel karcoljuk bele a fába a mintát. Ezek után egy speciális eszköz segítségével bele is tudjuk égetni a fába a vonalak mentén a kívánt szimbólumunkat. Akinek nincs lehetősége az égetésre, próbálkozhat vékony ecsettel megfesteni a vonalakat, és így feltölteni a kés karcolatait velük.

Utolsó lépésként lyukasszuk át a falemezt, és fűzzük fel egy zsinórra, majd tegyük ki a fára, mindenki örömére.

Kellemes ünnepeket és jó szórakozást kívánunk a karácsonyfadíszek elkészítéséhez!

Megosztás

One thought on “Építsünk faházat!

Comments are closed.