Hajópadló vagy laminált parketta?

Ha teljes körű felújításra kerül sor, elkerülhetetlen lesz a parketta cseréje is. Felmerül ilyenkor a kérdés, hogy mi éri meg jobban: a fa alapanyagú hajópadló, vagy a laminált parketta?

 

Melyiket válasszam?

A laminált parkettáról tudni érdemes, hogy a legtöbb esetben fa aprólék alkotja nagy részét, azonban nem deszka alapon, hanem fűrészárut és aprólékot préselnek hordozólappá.

Előnye, hogy kisebb mértékben reagál a környezeti hatásokra, mint az élő fa, ragasztás nélkül lerakható, azonban hátránya, hogy sokkal kevésbé tartós, és nem, vagy minőségtől függően, maximum egyszer csiszolható újra, illetve a jól ismert, „irodai cipőkopogás” hangját sem mindenki szereti otthonában hallani.

A hajópadló lerakása a laminált parkettáéhoz hasonló, azonban, mivel valódi fából készül, sokkal természetesebb érzetet kelt a lakásban. A hajópadló sokkal jobban bírja az igénybevételt a lamináltnál, hiszen csiszolással, beeresztéssel bármikor újjávarázsolható. Nem látszik rajta a kor, sőt az évek múlásával egy szép és érett patinát kaphat.

Árban sem olyan drága, mint az egyéb, fa alapú parketták, és hasznos élettartamát tekintve messze meghaladja a laminált parkettáét.

A Fadepo Fatelep széleskörű hajópadló kínálatát ide kattintva böngészheti!

Megosztás