Fitnesz gumilap – az edzőtermek barátja

A téli idő beköszöntével a nyáron szabad levegőn sportolók közül egyre többen látogatják az edzőtermeket. Egyre több teremben alkalmazzák a csúszásmentes, ütéscsillapító, hangot elnyelő gumilapokat a padlózaton.

Szegő- és félelemek nem kaphatók hozzá, hiszen a gumiburkolat könnyen, kézi fűrésszel méretre szabható, szükség szerint akár le is ragasztható hozzávaló ragasztóval, vagy kétoldalú ragasztószalaggal. Karbantartása egyszerű, seprűvel vagy porszívóval könnyen és gyorsan takarítható. Vízáteresztő tulajdonsággal is rendelkezik, ezért bő vízzel nem célszerű felmosni.

A burkolat lerakása előtt fontos, hogy a felület por-és nedvességmentes legyen. Minden esetben tartsuk ezt szem előtt, mert a ragasztás egyenetlen lehet, ha nincs megfelelően előkészítve a felület.

Ugyancsak jó megoldás a fitnesztermek burkolására az újrahasznosított gumiőrleményből készült gumilemez. A gumilemez alapanyaga őrölt, granulált ipari gumihulladék, amelyet újrahasznosítanak. Többféle színben kapható, így minden terem önálló arculatot kaphat. Különösen jó szolgálatot tesz a burkolat crossfit termek esetében, ahol több a földön végzendő gyakorlat.

Ez a burkolattípus jól használható lépcsők csúszásmentesítésére, tetőszigetelés alá is.

Megosztás