Faház – gyerekkorunk kastélyaiból praktikus tároló

Számos oka lehet annak, hogy valaki egy faház építésébe vág bele, az építmények ugyanis ideális megoldást nyújtanak, a kerti eszközök tárolásától kezdve a pihenő pavilonokig rengeteg problémára. Csak rajtunk múlik, hogy mit szeretnénk kezdeni a kertünkben felállított házzal, legyen szó kisméretű kutyaházról, meglepetés játszóhelyről gyermekeinknek, akik képzeletük segítésével bármit ki tudnak hozni belőle, vagy a fűnyíró és kerti szerszámok tárolására alkalmas sufniról.

Kattintson a hivatkozásokra, ha az adott termékből vásárolna!

Amit alapanyagnak érdemes választani

A ház alapjának minden esetben tűz és rovarkezelt, száraz gerendát javaslunk. Így elkerülhető, hogy utólag vegyszerrel kelljen újra kezelni a felületet, valamint a nedvesség okozta repedéseket is a minimális szintre lehet leszorítani. A jó minőségű alapanyag a titka a hosszú életű faháznak. Így évtizedeken át lehet a család segítségére, akár tárolásról, akár a gyerekek kerti játékteréről van szó. Választhatunk tömörfa gerendát is az építéséhez, azonban egy sokkal egyszerűbb megoldást kínál a rétegragasztott gerenda alkalmazása. Szerkezete miatt kisebb keresztmetszethez nagyobb fesztáv párosul, ezzel torzulásmentességet tud biztosítani hosszú időn át. Tulajdonságának köszönhetően még nagyobb, nyitott terek építésére is alkalmas lehet, így a háznak akár verandát is tudunk emelni. Mivel rétegesen ragasztott, kisebb az esélye, hogy repedések képződjenek rajta. Emellett tűzvédelmi szempontból is ideális választásnak számít lassú égési ideje miatt.

A faház “élete+

Azonban nem szabad megfeledkezni róla, hogy az elkészült faház él, gerendafajtától függetlenül lesznek megfigyelhető változások rajta. A fa dolgozik, a szigetelés ellenére is nedvesedik, kiszárad, tágul, és érik az idővel. De pont emiatt lesz igazán különleges, ha faház építésére adjuk a fejünket! Hiszen az évek során velünk együtt változik, alakul a ház is.

És amiben mi segíteni tudunk

Amennyiben faház építésében gondolkodik, faházépítő elemeink, védőburkolataink, vörösfenyő, luc, borovi fenyő alapanyagaink segítségével nálunk megtalálhatja számításait. Külön kérésre az építőelemek favédő fürdőbe is márthatók, hogy ezzel tegyük ellenállóbbá azokat a különböző rovarokkal és az időjárás viszontagságaival szemben. Építsen gerendaházat, faházat elemeinkből és fatelepünkön szakmai segítséget és felvilágosítást is adunk hozzá. Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Megosztás