Ezek is OSB lapból készültek!

Az OSB (oriented standard board) lapokat leginkább a padlóra, falra vagy tetőre szokták használni, de nagyon ötletes bútorok, használati tárgyak is készíthetők belőle. Megmunkálása egyszerű, a felhasználási lehetőségekhez pedig mutatunk néhány inspiráló fotót!

Az OSB lapok a természetes fához hasonlóan megmunkálhatók, szeg és csavartartóak, nagy szilárdságú, vízálló anyagok, ezért a burkolatok mellett bútor is készíthető belőlük. Bár a felületen látható faszálak miatt már önmagában is mutatós, de ha szeretnénk színes bútorokat ebből az alapanyagból, akkor festhetők is.

Konyhabútor OSB lap felhasználásával

Mivel a lapok merevségéről, vízállóságáról, belső tartósságáról hő- és vízálló gyanta kötőanyagok gondoskodnak, ezért ezek a panelek a konyhában vagy akár a fürdőszobában is használhatók bútorhoz.

Bútorok OSB lapból Bútorok OSB lapból

Asztalok

Íróasztalhoz, munkaasztalhoz akár egy irodába is használhatjuk ezeket a paneleket. A megfelelő vastagságú anyag kiválasztásáról, egyéb szükséges eszközökről a Fadepo Fatelep munkatársai tudnak segíteni. Ha nem szeretnénk, hogy az OSB felülete legyen közvetlenül az asztallap, akkor egy üveglappal lefedve is használhatjuk.

Bútorok OSB lapbólBútorok OSB lapból

 

Ágyak

Gyerekágy, vagy kis kanapé: ezekből a lapokból ezek is könnyen és kedvező áron kivitelezhetők. Jól járhatunk vele, hiszen ez az alapanyag kellően strapabíró, ráadásul egyszerűen használható is.

Bútorok OSB lapból

Polcok

Ha valaki a natúr színeket kedveli, akkor a polcokat meghagyhatja az eredeti színűkben is, de…

Bútorok OSB lapbólBútorok OSB lapból

 

 

 

 

 

 

 

…ha például gyerekszobába készítünk polcokat, akkor élénk színű festékekkel vagy egy érdekes alakzattal igazi színfolttá varázsolhatjuk a picik szobáját.

Bútorok OSB lapból

Bútorok OSB lapból

 

Kanapék, székek

Készíthetünk kanapét is ebből az alapanyagból – ilyenkor már csak egy mutatós huzattal bevont szivacsot kell rátenni, vagy használhatjuk önállóan is:

Bútorok OSB lapból Bútorok OSB lapból

Bútorok OSB lapból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakás kiegészítők

Vágassunk ki egy OSB-kört és készítsünk belőle fali órát! Nagyon praktikus térelválasztó az összecsukható „spanyolfal” vagy paraván, ami akár dekorációs elemként is szolgálhat és szabadon festhető.

Óra OSB lapból Bútorok OSB lapból

Ha már padló…

Az ebből az alapanyagból készült padlólapok egyedi mintázattal megfestve a lakás vagy iroda mutatós alapjaivá válhatnak. Padló esetén érdemes a nútféderes OSB lapokat választani.

Padló OSB lapból Padló OSB lapból

 

 

 

 

 

 

 

 

Az OSB bútorok, kiegészítőkhöz szükséges anyagok megvásárolhatók MOST AKCIÓSAN a Fadepo Fatelepnél.

(Képek forrása: Pinterest)

Megosztás