Örök téma a nyílászárók cseréje és felújítása. Ha nem a csere mellett döntünk, válasszunk minőségi anyagokat a renoválásához!

Az ablakok megújulásához vezető út első lépéseként különböző csiszoló szerszámok és gépek segítségével távolítsuk el a felső elöregedett, megszürkült faréteget és a felrepedezett festéket. A felújítással modernizálás is történik: vékony lazúr alkalmazásával látható marad a fa erezete, amely remekül passzol napjaink kedvelt stílusirányzataihoz. Ez a termék nem csak szépen színezi az eredeti világos fenyőszínt, de a fa ápolásáról és védelméről is gondoskodik. Hiszen az ablak van kitéve a legnagyobb igénybevételnek (ami az időjárás viszontagságait illeti), jó, ha UV védelemmel is ellátott anyagot használunk. Mivel a lazúr színezőanyagot is tartalmaz, fontos, hogy az ecsetet szálirányban, nagy és hosszú mozdulatokkal vezessük, mert egyébként foltokat és sávokat hagy száradás után. A lazúr nagy előnye, hogy már éjszakára visszakerülhet az aznap elkészült ablakszárny.

Mivel az öreg faablakok gyakran megrepedeznek, javasolt színazonos folyékony fatapasszal kitölteni a repedéseket. Ahhoz viszont, hogy az ablakok hőszigetelése is kiváló legyen, javasolt gumitömítést alkalmazni az ablakok szélein.

Megosztás