A parasztfödém reneszánsza

Mióta napjainkban a Makovecz Imre által fémjelzett organikus építészet a reneszánszát éli, az emberek újra felfedeznek olyan, mára rég elfeledett értékeket, mint a parasztfödém. Azok számára, akik szeretik, ha az igényesség és a praktikum kézen fogva járnak, tökéletes választás, hiszen a remek hőszigetelő képessége mellett a népies jellege igazi arculatot tud adni a frissen épült házaknak, nyaralóknak.

Mivel a parasztfödém egyre divatosabb megoldás, magával vonzza azt a tényt, hogy rengetegen szeretnének élni a lehetőséggel. Viszont nem árt odafigyelni, honnan is szerezzük be az alapanyagot, hiszen olyankor találkozunk silány minőségű termékekkel. Cégünk ebben tud segíteni: az asztalos minőségben készülő parasztfödémünk Európa szinten megállja a helyét. Aki minket választ, több évtizedre tervez, csakúgy, mint elődeink, akiknél elképzelhetetlen lett volna egy ház parasztfödém nélkül.

Érdemes azonban észben tartani, hogy mint minden más, ami életünket hosszú időkön keresztül végig kíséri, a fa is ápolásra szorul. Ha szeretnénk megőrizni a födém erezetének a rusztikus jellegét, használjunk színtelen faápoló olajokat. Kellő odafigyeléssel barátaink évek múltán is csodálkozva kérdezhetik, hogy már megint felújítottuk a házat? Ez az az érzés, amit egy silány minőségben készült parasztfödém nem tud megadni nekünk. Aki egyszer is megtapasztalja, milyen, amikor a faápoló olajjal frissen lekent parasztfödém illata fogad minket egy hosszú nap után, többé el sem tudja képzelni, miképpen tudott nélküle élni.

Kép forrása: Google

Megosztás