A gipszkarton technológia nemcsak Magyarországon, hanem világszerte a legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Mára a szárazvakolás lassan kiszorítja a hagyományos vakolási eljárásokat könnyebb, költséghatékonyabb és nem utolsó sorban klimatizáló hatása miatt.

Alapanyaga a gipsz és a kartonpapír. Kétféle szárazvakolási mód létezik: a ragasztásos és a vázszerkezetre való felhelyezés. A ragasztásos technológia a karton anyagával kompatibilis gipsz alapanyagú ragasztógipsszel történik. A vázszerkezetű beépítési módszert azokon a helyeken alkalmazzák ahol nagyon egyenetlen a felület, vagy a felület nem teszi lehetővé a ragasztást, esetleg több hő és hangszigetelést elérése a cél. A váz készülhet fából vagy fémből, közé hőszigetelő anyag beépíthető. És hogy hol használható?

Álmennyezetek, válaszfalak, térelválasztó szerkezetek, előtétfalak, tetőtér beépítések és kazettás álmennyezetek elkészítéséhez.

Milyen előnyei vannak a használatának?

  • költséghatékonyabb, mint a beltéri vakolatokkal végzett munka és kevesebb ideig tart a festése
  • hő- és hangszigetelővé is tehető
  • ugyanúgy terhelhető (polcok, képek felszerelése), mint a hagyományos vakolat
  • időtakaréskosabb
  • tökéletesen sima a felülete

Milyen típusú táblák kaphatók?

Normál gipszkarton

Gipszkarton

Ez az alapanyag egy népszerű, költség- és időtakarékos ugyanakkor környezetbarát megoldás az épületek belső tereinek szárazépítészeti megoldásaihoz. Könnyen és gyorsan felépíthető, léc- vagy fémszerkezetre szerelve, épület falazathoz, födémhez rögzítve stabil és szilárd szerkezetet alkot.

Impregnált gipszkarton

gipszkarton_vízálló_1

Speciális, impregnáló bevonattal ellátott felületű, vízálló gipszkarton, kifejezetten a párásodásra hajlamos, nedves helységek, vizesblokkok válaszfalazatához, előtétfalak építéséhez, álmennyezeti rendszerének kiépítéséhez.

Tűzgátló gipszkarton

gipszkarton_tűzgátló_1

Tűzvédelmi előírásoknak tökéletesen megfelelő, a tűz terjedését késleltető anyaggal kezelt tábla, üvegszállal erősített gipszmaggal. Kiváló alapanyag belső térben kivitelezett válaszfal-, álmennyezet-, valamint tetőtér beépítésekhez, gipszkarton rendszerekhez.

Ezek a termékek természetesen megvásárolhatók a Fadepo Fatelepnél.

Megosztás