3 egyszerű virágtartó fából

Közeleg a tavasz és hamarosan elkezdhetjük rendezni a növényeinket. Akár kültéren, akár a lakásban, mindkét esetben szükség lesz a növények megfelelő helyre ültetésére. Ha nem akarunk bajlódni azzal, hogy melyik virág hogyan fér bele a meglévő tartóinkba, akkor néhány egyszerű ötlet segítségével magunk is elkészíthetjük a megfelelő méretű, fa virágládáinkat, nézzünk néhány példát hogyan!

Asztali virágtartó

Asztali virágtartók fadeszkából

Ehhez az asztali díszhez szükségünk lesz két darab, egyenként 75 cm hosszú fenyő deszkára és két darab 20 cm hosszú darabra ugyanebből a fából.

Lyukfűrésszel készítsük el a számunkra megfelelő méretű és számú lyukat az egyik 75 cm hosszú elemre, majd szögeljük hozzá a két kisebb darabot az oldalakra, aztán a másik hosszú fenyődeszkát.

Ha szeretnénk, a végén lefesthetjük lazúrfestékkel is az új virágtartónkat.

Fali cserepesvirág-tartó

Cserepesvirág-tartó fadeszkából

Lakásdekorként is jól mutat, és nem foglal sok helyet ez a falra szerelhető virágtartó.

Ehhez vennünk kell 3 méter 21*17 cm-es deszkát, amelyből levágunk először egy 1,2 m hosszú (ez lesz az alap), és 5 db 20 cm hosszú darabot. A kisebb darabok mindkét szélét 45 fokos szögben bevágjuk.

Az öt rövid deszkából 10 cm átmérőjű köröket vágunk ki dekopír fűrésszel.

A maradék deszkából készítsünk 5 darab 15 cm hosszú „polclapot”. Ezeket rögzítsük fel a hosszú lapra és faragasztóval illesszük rá mindegyikre az öt lyukasztott falapot. Kezeljük le a virágtartót falazúrral!

Balkonláda fából

Virágtartó láda fadeszkából

Természetes hatást érhetünk el a fából készült virágtartóval. Mérjük le, hogy mekkora ládát szeretnénk készíteni és vásároljuk meg a megfelelő hosszúságú fa deszkákat.

Szükség lesz még legalább 12 darab L alakú konzolra is, ha készen van, akkor ezt is lefesthetjük vagy kezelhetjük.

A virágtartók készítéshez minden alapanyag megtalálható a Fadepotelep.hu oldalon.

(Képek forrása: Pinterest)

Megosztás